Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
6.5 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Στενή επιτήρηση στην αλυσίδα φαρμάκου ζητούν οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις
Ημερομηνία: 29/7/2023, 07:16 - Εμφανίσεις: 51



Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα του ελληνικού φαρμακείου, που αφορά την υγεία των ασθενών αποτελούν οι ελλείψεις φαρμάκων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο οποίος εξεδήλωσε την ικανοποίησή του για την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων που αποφάσισαν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ.

Ο ΠΦΣ σε σχετική ανακοίνωσή του επισήμανε πως στο νέο μεγάλο αριθμό φαρμάκων των οποίων απαγορεύθηκε η εξαγωγή, περιλαμβάνονται και τα φάρμακα που οι φαρμακοποιοί έχουν διαπιστώσει ότι παρουσιάζουν ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, ο ΠΦΣ είχε συγκεντρώσει και είχε στείλει στον ΕΟΦ έγγραφο με 120 φαρμακευτικά σκευάσματα που απουσιάζουν από τα φαρμακεία και προκαλούν διαρκή και έντονη ταλαιπωρία στους Έλληνες ασθενείς.

«Τα 120 σκευάσματα που απέστειλε ο ΠΦΣ στον ΕΟΦ, απεδείχθη τελικά ότι όλα εξάγονταν σε μεγάλες ποσότητες σε χώρες του εξωτερικού με σκοπό την αποθεματοποίηση φαρμάκων όπως αντιβιοτικά, αναπνευστικά κλπ.

λόγω και της αυξημένης ζήτησης κατά τους χειμερινούς μήνες στις χώρες αυτές» τόνισε ο ΠΦΣ και πρόσθεσε ότι «παρακολουθεί στενά και αδιαλείπτως το θέμα των ελλείψεων, το οποίο ανεδείχθη ως το μεγαλύτερο πρόβλημα  που αφορά στην  Υγεία των ασθενών και στην  καθημερινότητα του ελληνικού φαρμακείου.

Με την ισχυρή βούληση  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, επετεύχθη η νέα επέκταση της λίστας απαγόρευσης εξαγωγών ώστε αυτή να αφορά στην πλειονότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία λείπουν από τα ράφια του ελληνικού φαρμακείου».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς υπογράμμισε πως «η απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας μας ικανοποιεί αφού πέραν της διεύρυνσης λίστας απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων, η επιβολή ηλεκτρονικής διαδικασίας δήλωσης αποθεμάτων από πλευράς φαρμακαποθηκών, είναι προς την ορθή κατεύθυνση και επιβεβλημένη, ώστε να υπάρχει στενή επιτήρηση και έλεγχος σε όλη την  εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου και τα εν λόγω σκευάσματα να μην αποθεματοποιούντα, αλλά να φτάνουν και να διατίθενται στον Έλληνα ασθενή».

Ο ΠΦΣ δήλωσε ότι «οι φ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
6.5 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies